"خیبرآنلاین" - انتخابات همزمان پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حضور حماسی ملت ایران در تاریخ 7 اسفندماه 94 با شکوه هرچه بیشتر برگزار شد و سند افتخار دیگری به نام انقلاب اسلامی به ثبت رسید.
به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی
"خیبرآنلاین"، با اعلام نهایی نتایج انتخابات مذکور، اینک نوبت به بررسی و تحلیل آنچه که به وقوع پیوست، رسیده است و به همین منظور، تلاش کردیم در وهله نخست، موقعیت حسن روحانی و پایگاه اجتماعی، محبوبیت و آرای او را مورد ارزیابی آماری قرار دهیم.
با توجه به آمار به دست آمده، 2 انتخاباتی که پشت سر گذاشته شد، به عنوان یک شکست تلخ و البته هشداردهنده برای رییس دولت یازدهم محسوب می شود و چنانچه او و تیم همراهش، نتوانند درس ها و پیام های انتخابات 7 اسفند را به درستی دریافت کنند، از هم اکنون می توان روحانی را اولین رییس جمهور یک دوره ای انقلاب اسلامی نامید.
1. کاهش مشارکت مردمیبدون شک، میزان استقبال و مشارکت مردمی از انتخابات در فواصل مختلف، به مسایل گوناگونی مرتبط هست که از جمله مهمترین آنها، میزان رضایتمندی از عملکرد مسئولان وقت، به ویژه دستگاه اجرایی می تواند باشد. تجربه انتخابات های مختلف نشان داده است هر زمان که مردم از عملکرد مسئولان دستگاه اجرایی رضایت نسبی داشتند، میزان مشارکت آنان در انتخابات ها با رشد قابل توجهی همراه بوده است.
اما آنچه که در جریان انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی مشاهده شد، کاهش حداقل 2 درصدی میزان مشارکت نسبت به انتخابات نهمین دوره مجلس را نشان می دهد. این در حالی است که بسیاری از طیف های سیاسی همسو با روحانی درباره انتخابات قبلی قائل به غیررقابتی بودن آن بوده و انتخابات گذشته را یک رقابت درون جناحی میان اضلاع اصولگرایان اعلام می کردند اما در انتخابات اخیر، فضای رقابت تمام عیار برای همه جریان های سیاسی موجود در کشور فراهم بود. با این وجود، کاهش مشارکت 2 درصدی مردم در انتخابات می تواند به عنوان یک زنگ هشدار برای روحانی و تیمش به حساب آید.
2. کاهش رای روحانی در تهراندومین زنگ هشداری که انتخابات اخیر برای حسن روحانی به صدا درآورد، کاهش آرای او نسبت به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در استان تهران بود. روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 در استان تهران جمعا 2 میلیون و 385 هزار و 890 رای آورد در حالی که در انتخابات اخیر مجلس خبرگان رهبری، با کاهش نزدیک به 150 هزار رای مواجه شد و عدد 2 میلیون و 238 هزار و 166 رای را در مقابل نام خود ثبت کرد. یادمان باشد که او با تنها بیش از 260 هزار رای موفق به کسب حدنصاب جهت تکیه بر کرسی ریاست جمهوری شده بود.
علاوه بر این، حضور او در رده سوم لیست منتخبین مردم تهران نیز در نوع خود جالب توجه است. علیرغم آنکه روحانی همزمان در دو لیست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و لیست معروف به خبرگان مردم حضور داشت، اما پس از هاشمی رفسنجانی و آیت الله امامی کاشانی، در جایگاه سوم قرار گرفت که همین نکته نیز می تواند برای او پیام های مختلفی به همراه داشته باشد.
نکته مورد توجه بعدی، تفاوت آرای مردمی در تهران و سایر استان های کشور هست تا جایی که به واسطه جو سنگین تبلیغی - روانی داخلی و خارجی، در تهران کل لیست اصلاح طلبان و حامیان دولت موفق به راهیابی به مجلس شدند، اما در استان های دیگر، برتری با منتقدان دولت بود و خود همین مساله نشان می دهد کاهش رای روحانی در تهران، در سایر شهرستان ها جدیتر شده است.
3. کاهش مشارکت تهرانی هاطبق اعلام رسمی ستاد انتخابات کشور، تعداد افرادی که از استان تهران در انتخابات اخیر مجلس خبرگان رهبری مشارکت داشتند، عدد 4 میلیون و 37 هزار و 628 نفر بود در حالی که میزان مشارکت مردم استان تهران در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 به عدد 4 میلیون 917 هزار و 848 رسیده بود؛ و این به معنای آن است که عدد مشارکت مردم استان تهران با کاهش بیش از 880 هزار نفری مواجه شده است.
این اتفاق برای دولتی با حد نصاب 0/7 درصد رای بیشتر از تراز قابل قبول، آمار مناسبی به حساب نمی آید و ادامه این روند قطعا می تواند مشکلات بیشتری برای پایگاه اجتماعی دولت یازدهم فراهم آورد.
4. شکست حامیان دولت در کشورانتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی اولین انتخابات در تاریخ انقلاب اسلامی است که در دوره اول یک رییس جمهور برگزار می شود اما نتایج حاصل از آن حکایت از پیروزی منتقدان دولت دارد.
اگر از هیاهوی رسانه های مستقر در تهران عبور کنیم، در فضای واقعبینی به این نتیجه خواهیم رسید که بیش از 50 درصد منتخبین راه یافته به مجلس از سوی مردم در مرحله اول انتخابات، جزو منتقدان سیاست های دولت محسوب می شوند و جالبتر آنکه اکثریت افراد راه یافته به مرحله دوم نیز در زمره منتقدان اقدامات دولت یازدهم هستند.
اقبال حداکثری به منتقدان دولت در سراسر کشور، زنگ هشدار دیگری است که برای حسن روحانی به صدا در آمده است؛ به رییس دولت یازدهم توصیه می شود خود را از فضای تبلیغی - روانی تهران خارج کرده و پیام انتخابات 7 اسفندماه را به طور کامل دریافت نماید.
***جمعبندی آنکه دولت یازدهم که تنها با عدد 50/7 درصد موفق به کسب قدرت در دستگاه اجرایی کشور شد، براساس آمار استخراج شده از انتخابات های اخیر، دچار ریزش قابل توجه پایگاه رای شده است و چنانچه نسبت به سیاست های اجرایی طی 3 سال گذشته تجدیدنظر نکرده و به مطالبات مردم و مشکلات اصلی آنها توجه جدی ننماید، حضور یک رقیب نه چندان قوی در انتخابات سال 96 هم می تواند رکورد اولین رییس جمهور 4 ساله را به نام حسن روحانی ثبت نماید.
(...) شاگرد ومجریست او توسط استادش اکبر بهرمانی آموزش دیده که اصل وفرع (...) از بین ببرد وبا کوشش وسرعت زیاد درحال انجام ماموریتش هست باید ریشه را خشکانیده شود وقتی بی بی سی وداعش برای بهرمانی تبلیغ کنند و بگند به او رای بدید باید تاآخر ماجرا را خواند