به‌روز شده در: ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۹
گفت‌وگو
آیت الله العظمی علوی گرگانی: نسبت به مسایل فرهنگی اخیر نگرانیم
دیدار شورای سردبیری "خیبرآنلاین" با یک مرجع تقلید
صرف نشستن افراد در کنار رهبری، معیار انتخاب نیست
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با علی‌اصغر زارعی
ناگفته‌هایی از نحوه ورود آیت‌الله مهدوی‌کنی به خبرگان
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(2)
چه کسانی آیت‌الله مهدوی‌کنی را بایکوت خبری کردند؟
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(1)
موضوعات شورا جهت رفع تکلیف مطرح می‎شود
عضو شورایعالی فضای مجازی در گفت‌وگو با "خیبرآنلاین"
آشنایی با یک خواننده جوان جبهه انقلاب
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با سید مهدی ضامنی
تاثیر دودهه زندگی در آمریکا بر ذهن ظریف
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق کوشکی(2)
سیاستمدار در تراز انقلاب‌ اسلامی نداریم
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق‌ کوشکی(1)
استراتژی حزب‌الله برای 4 سال پیش رو
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با حسین الله‌کرم
بزرگترین اشتباه سیاسی‌ عمرم رای به خاتمی بود
گفت‌وگوی "خیبرآنلاین" با مهدی کوچک‌زاده (2)
کد خبر: ۵۱۷۱۲
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۱
یکی از ابرچالش‌هایی که دستیار اقتصادی ویژه رئیس‌جمهور نیز به آن اذعان کرده، مسئله اقتصادی است
"خیبرآنلاین" - «نرخ بیکاری فصل پاییز سال جاری،  ١١,٩ درصد است» این خبر بر خروجی درگاه ملی آمار ایران قرار گرفته است. براساس آمار مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری ایران نسبت به فصل مشابه سال گذشته ٠.٤ درصد کاهش یافته اما نسبت به تابستان امسال ٠.٢ درصد افزایش داشته است. در این راستا پرویز جاوید (عضو انجمن اقتصاددانان ایران) به تحلیل این آمار و وضعیتی که به دنبال آن بر جامعه وارد می‌شود، می‌پردازد.

به گزارش ایلنا، وی در واکنش به آمار ارائه شده توسط مرکز آمار ایران درباره نرخ بیکاری فصل پاییز سال جاری، با اعلام اینکه متوسط بیکاری در ایران چیزی بین 14 تا 15 درصد است، تصریح می‌کند:‌‌ این میزان را مرکز آمار نیز قبول دارد اما چون سازمان دولتی است، باید نرخ را کم اعلام کند.

جاوید با اظهار اینکه نه تنها ما با سازمان آمار و همچنین بانک مرکزی اختلافات آماری زیادی داریم بلکه سازمان آمار نیز با بانک مرکزی دارای اختلافات آماری هستند و هرکدام آمار خاصی را ارائه می‌دهند، تاکید می‌کند:‌ واقعیت این است که متوسط بیکاری در ایران بین 14-15 درصد است حتی در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، گیلان و سمنان آمار بیکاری بسیار بیشتر بوده و به 17-18 درصد می‌رسد.

با این حال عضو انجمن اقتصاددانان ایران این نکته را نیز ادغان می‌کند که:‌ اگر بخواهیم متوسط نرخ بیکاری را درنظر بگیریم، زیر 13 درصد آمار بیکاری نداریم اما نهادهای دولتی آمار را به گونه دیگری اعلام می‌کنند و همه کارشناسان مستقل اقتصادی با این آمار مشکل دارند.

این اقتصاددان همچنین با بیان اینکه باید واقعیت‌ها را دید و دقیق صحبت کرد، تصریح می‌کند: هم‌اکنون به‌طور کلی در ایران حدود 4 تا 5 میلیون بیکار داریم که چیزی حدود 3 میلیون نفر از آنها را بیکاران با تحصیلات بالا تشکیل می‌دهند.

وی در بخش دیگری از گفتگو، در پاسخ به این سوال که با توجه به این نرخ بیکاری، شرایط موجود اقتصادی و اجتماعی را چگونه ارزیابی می‌کند؟ می‌گوید: حدود 20 سال است که می‌گوییم دولت نمی‌تواند اشتغال ایجاد کند بنابراین باید برای ورود بخش خصوصی به این حوزه بسترهای لازم را فراهم سازد وگرنه ایجاد اشتغال کار دولت نیست.

جاوید در تکمیل توضیح خود اضافه می‌کند: به غیر از آماری که اعلام کردم، هر ساله حدود 700 هزار نفر به خیل بیکاران کشور اضافه می‌شوند که بیشتر آنها را افراد تحصیلکرده تشکیل می‌دهند.

به باور این کارشناس اقتصادی، وجود این حجم از افراد بیکار، شرایط بسیار مشکلی را به وجود می‌آورد چراکه بیشتر آنها در آستانه ازدواج و کار قرار دارند و هیچ امکانی نیز برایشان فراهم نیست.

نکته دیگری که این عضو انجمن اقتصاددانان ایران به آن می‌پردازد، به حیطه منابع و توان دولت بازمی‌گردد:‌‌‌ از آنجا که دولت برای ایجاد اشتغال منابع ندارد باید به گونه‌ای برای ورود بخش خصوصی بسترسازی کند و شرایط مناسب را برای آنها فراهم سازد.

البته جاوید به یکی از طرح‌هایی که دولت ارائه کرده است، می‌پردازد و با خوب ارزیابی کردن آن، می‌گوید:‌ طرحی ارائه شده است مبنی بر اینکه کسانی که اشتغال ایجاد کنند، دیگر کارفرما هزینه بیمه را نیاز نیست بپردازد که این اقدام خوبی است و انگیزه‌ای برای کارفرمایان به شمار می‌رود.

وی در توضیح دلیل این ارزیابی خود، اظهار می‌کند: به‌طور متوسط نرخ سودآوری صنعت در کشور ما بین 8 تا 10 درصد است و وقتی یک صنعت‌گر همین میزان نرخ موثر سودش است و باتوجه به وجود تورم 10-12 درصدی، با مالیاتی که از او می‌گیرند، با ارزش افزوده‌ موجود و با سازمان تامین اجتماعی چه باید بکند؟

این اقتصاددان در ادامه با تصریح اینکه صنعت‌گران و کارآفرینان مشکلات زیادی دارند، اینگونه نتیجه می‌گیرد: با همه این تفاسیر و مشکلات بازهم دولت کارفرمای خوبی نیست و نمی‌تواند ایجاد اشتغال کند و باید بسترهای لازم برای ورود بخش خصوصی را ایجاد کند تا این بخش کارها را انجام دهد و هیچ راه و نسخه‌ای غیر از این وجود ندارد.

به عقیده جاوید، اگر این شرایط محقق نشود، جمعیت جوان سربار کشور روز به روز افزایش می‌یابد و در نتیجه بر بار هزینه‌های کشور افزوده می‌شود.

البته جاوید با اظهار اینکه باید غیر از بعد اقتصادی و صرف بیکاری نیروها به سایر مسائل از جمله مشکلات روانشناختی برای جوانان نیز توجه کرد، یادآور می‌شود: اکنون هر خانواده‌ای به‌طور متوسط یک تا 2 جوان بیکار دارد و در این شرایط تکلیف با دولت است اما چون ناتوان در ایجاد اشتغال است، باید بخش خصوصی وارد عمل شود.

وی در تکمیل جمله خود تاکید می‌کند: بخش خصوصی برای اشتغال‌زایی ابتدا تحلیل هزینه - فایده می‌کند؛ بنابراین دولت باید این هزینه - فایده را برای بخش خصوصی کاهش دهد و شرایطی را مانند این مسئله بیمه ایجاد کند که بخش خصوصی بتواند وارد میدان شود؛ در غیر این صورت، یکی از ابرچالش‌هایی که دستیار اقتصادی ویژه رئیس‌جمهور نیز به آن اذعان کرده، مسئله اقتصادی است.

به گفته جاوید، اقتصاددانان راهکار خود را در حد پیشنهاد ارائه می‌کنند اما بقیه راه و تصممیم‌گیری‌ها را دولت باید انجام دهد.
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
0
0
علت بیکاری انحصارات در بالا دست صنایع و قیمت پنج برابری نرخ ارز دولتی وشش برابری نرخ ارز آزاد ااز نرخ واقعی است نرخ تورم بالای بیست درصد است اما نرخ سودآوری کارفرما کمتر از نرخ تورم است یعنی کارفرمایی ضررده است چون اینجا انحصارات داریم انحصارات در بالادست صنایع و صادرات بی رویه و گرانفروشی واحتکار مافیای سیاه در بازار عواملی هستند که نرخ ارز را پنج برابر گرانتر از نرخ واقعی میکنند و البته با جنگ روانی و بدون ادله اعلام میکنند نرخ واقعی ارز بالاتر است اینها دلیل فقر شاغلین و فقر و فلاکت بیکاران و علت بیکاری است اتاق بازرگانی چنگ انداخته به این کشور و گویی بیکاران را مثل طلای راکد پس انداز کرده ان یشاء الله سیاه روزی و بحران زدگی سراغ مسببین اوضاع فقر و بیکاری ایران بیاید تا مجبور شوند این بیکاران را به کاری پر سود بگمارند تا من هم دیگر وقت نکنم در سایتها نظرات باطل بنویسم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
0
0
مسئله بخش خصوصی بیمه نیست شنیدید که میگن اومد ابرو درست کنه زد چشمشم کور کرد من با حقوق روزی پنج هزار تومن اشتغال ایجاد کنم (...) پنج هزار تومن کرایه ماشین میشه کارگر بیاد سرکار (...) مشکل بخش خصوصی گرانی مواد اولیه نسبت به کار هست ممکنه کارگری بگه من اصلا نخوام بیمه شم کیو باید ببینم دکترا که بیمه تامین اجتماعی رو لحاظ نمیکنن بیمارستانهای تامین اجتماعی هم که ماشالله قصابیه حقوق درست وحسابی هم که به بازنشسته نمیدن نصف سنوات رو هم (...) یعنی هاپولی میشه کارمند اصلا بیمه نمیخواد بخش خصوصی مواد اولیه ارزون میخواد قیمت برای داخل بشکنه عزیزی که تو باغ نیستی معلوم نیست (...) دشمنی با ملت چه دردی از دولت بیمار ما دوا میکنه اگر انقلاب میخواهید کنید که نمیشه اما اگر ترور وسرطان میخوایید چرا همین راهو برو میشه با نیت شوم نمیشه حکومت کرد عمو
مدیر پایگاه قسمت های نقطه چین داخل پرانتز به جهت داشتن بار منفی ویرایش شد
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۸
0
0
سلام ریس جمهور،من دیگه از زندگی سیر شدم توی ۳۰سالگی چون ،نه مدرک لیسانس و کارت پایان خدمت بدردم نخورد،بیکار شدم پول نان هم ندارم، چند روز با این وضع اقتصاد و گرانی مصالح ساختمانی،کارگری هم نیست،نه دیگه آرزو ازدواج دارم نه خانه و ماشین دار شدن،فقط کمکم کن شاغلم بشم یا بیشتر از این گرسنگی نکشم.شماره تماس من ۰۹۰۳(...)۲۹۲۸_شماره عابربانک سپه۵۸۹۲(...)۶۴۴۲ هادی قربانی هستم.دیگه روانی شدم بس به هیچ هدفم نرسیدم ‌
مدیر پایگاه قسمت های نقطه چین داخل پرانتز به جهت داشتن بار منفی ویرایش شد
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: