از جمله تهدیدات این فضا در حوزه اجتماعی می توان به تغییر نقش های اجتماعی و شکل گیری فرهنگ های مجازی اشاره کرد که منجر به ارتباطات نامتعارف بین قشر جوان و انحرافات اخلاقی و فردی می شود
"خیبرآنلاین" - مسئول بسیج رسانه پاکدشت با بیان اینکه اگر فرصت های فضای مجازی را درنیابیم با تهدید مواجهیم، فضای مجازی را میدان جنگ حقیقی توصیف کرد و از نوجوانان خواست تا نسبت به استفاده بجا از این فضا بسیار محتاط عمل کرده و از امکانات و فرصت های آن برای پیشرفت مادی و معنوی خود بهره ببرند.
به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی
"خیبرآنلاین"، محفل روشنگری با موضوع سواد رسانه ای و فضای مجازی در راستای توجه به اهمیت فضای مجازی و برای جلوگیری از آسیب های آن برای قشر نوجوان به همت حوزه حضرت معصومه(س) ناحیه قرچک در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان این شهرستان برگزار شد.
محمد فرخی از فعالان رسانه، در این برنامه با بیان اینکه همراه با رشد فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی، چهره جنگها در دنيا تغيير کرده است، جنگ های الکترونيک، اينترنتی، رايانهای، مجازی، اطّلاعاتی، روانی، رسانهای، سایبری، فضايی، ستارگان و جنگ نرم را اصطلاحات مطرح در ادبيات سياسی، نظامی این روزها برشمرد و افزود: امروزه انواع جديدی از نبردها پا به عرصه وجود گذاشته اند.
وی همچنین با تأکید بر اینکه فضای مجازی یک میدان جنگ حقیقی است، از نوجوانان خواست که نسبت به استفاده به جا از این فضا بسیار محتاط عمل کرده و از امکانات و فرصت های آن برای پیشرفت مادی و معنوی خود بهره ببرند.
مسئول بسیج رسانه شهرستان پاکدشت با تشریح نسلهای 3گانه وب به ویژگی های های شبکه های اجتماعی مجازی اشاره کرد و گفت: تغییر هويت، به اشتراك گذاري و يادگيري، بسيج كنندگي و سازماندهي، دوستي، ادغام فناوري ها، پرستيژ کاری، نقد بي رحمانه، دنبال كردن و دنبال شدن، بازانتشار اخبار، سرگرمي، اطلاع رساني و خبر رساني، شفاف شدن بيش از گذشته، تحرك اجتماعي و ارتباطات غيررسمي اهم این ویژگی ها است.
وی تبادل دانش و تجربیات را از مهمترین فرصت های شبکه های اجتماعی دانست و اضافه کرد: با بهره وری درست از این فضا فرصتهایی از قبیل اجرای برنامه های آموزشی، شناخت دیدگاههای گوناگون، توسعه تعاملات و ارتباطات اجتماعی، ایجاد فضای اطلاع رسانی، گسترش برنامه های فرهنگی، افزايش عقلانيت انتقادی در جامعه، ايجاد فرصتهاي تجاري جديد، دسترسي سريع به اطلاعات، توسعه مشارکتهای اجتماعی، شکلگیری و تقویت خرد جمعی به وجود می آید.
این فعال رسانه ای چالش های فناوری های نوین را در عرصه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، تربیتی، سیاسی و امنیتی تقسیم بندی کرد و خطاب به نوجوانان ابراز داشت: بسترسازی برای تهاجم فرهنگی، وقوع جرایم رایانه ای و اینترنتی، ایجاد مطالبات جدید اجتماعی، تهدید بنیان خانواده ها، اعتیاد اینترنتی، پایمال نمودن حقوق مالکیت معنوی افراد، افزایش کلاهبرداری، کاهش ارتباطات اجتماعی حقیقی و افت تحصیلی کاربران از جمله تهدیدات پیش روی نوجوانان و جوانان است.
وی با بیان اینکه اگر از فرصتهای فضای مجازی استفاده نکنیم به تهدیدی برای خانواده ها تبدیل خواهد شد، گفت: از جمله تهدیدات این فضا در حوزه اجتماعی می توان به تغییر نقش های اجتماعی و شکل گیری فرهنگ های مجازی اشاره کرد که منجر به ارتباطات نامتعارف بین قشر جوان و انحرافات اخلاقی و فردی می شود.
فرخی شناسایی، رصد و پایش شبکه ها و فعالیت های آنها، آموزش و اطلاع رسانی، تحقیق و پژوهش و توسعه امنیت را راهکاری مناسب در کاهش آسیب ها، پیشگیری و مقابله با تهدیدات برشمرد و آنها را موجب بهره گیری مناسب از فرصت های شبکه های اجتماعی مطرح کرد.
وی در پایان با اشاره به فرمایشات امام خامنه ای، اهمیت فضای مجازی را کمتر از انقلاب اسلامی ندانست و تصریح کرد: تدبیر، برنامه ریزی و هدایت فضای مجازی منتهی به فرصت است در غیراینصورت تبدیل به تهدید خواهد شد.