به‌روز شده در: ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۹
گفت‌وگو
آیت الله العظمی علوی گرگانی: نسبت به مسایل فرهنگی اخیر نگرانیم
دیدار شورای سردبیری "خیبرآنلاین" با یک مرجع تقلید
صرف نشستن افراد در کنار رهبری، معیار انتخاب نیست
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با علی‌اصغر زارعی
ناگفته‌هایی از نحوه ورود آیت‌الله مهدوی‌کنی به خبرگان
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(2)
چه کسانی آیت‌الله مهدوی‌کنی را بایکوت خبری کردند؟
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(1)
موضوعات شورا جهت رفع تکلیف مطرح می‎شود
عضو شورایعالی فضای مجازی در گفت‌وگو با "خیبرآنلاین"
آشنایی با یک خواننده جوان جبهه انقلاب
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با سید مهدی ضامنی
تاثیر دودهه زندگی در آمریکا بر ذهن ظریف
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق کوشکی(2)
سیاستمدار در تراز انقلاب‌ اسلامی نداریم
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق‌ کوشکی(1)
استراتژی حزب‌الله برای 4 سال پیش رو
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با حسین الله‌کرم
بزرگترین اشتباه سیاسی‌ عمرم رای به خاتمی بود
گفت‌وگوی "خیبرآنلاین" با مهدی کوچک‌زاده (2)
اخبار در سایت سفارت نیز همچنان تصویر سفیر قبلی را نشان می دهد و با این حساب می توان گفت از مردادماه سفیر ایران در هند وجود ندارد
"خیبرآنلاین" - در حالی شرایط اقتصادی کشور در وضعیت خاصی به سر می برد و طبق اظهارات کارشناسان اقتصادی مطابق آمار تولید ناخالص ملی، بیش از 70 درصد اقتصاد کشور در دست  دولت است که وضعیت اقتصادی هر روز بدتر از دیروز می شود. در چنین شرایطی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی جنگ اقتصادی است، وزارتخانه های اقتصادی بدون فرمانده رها شده است!

به گزارش تسنیم، 17 مردادماه سال 97 بود که با رأی موافق مجلس، علی ربیعی وزیر کار استیضاح شد. کاهش اشتغال و افزایش بیکاری، مشکلات معیشتی کارگران و کاهش توانایی های بخش های تعاون و رفاه و ضعف صندوق های بازنشستگی از جمله دلایل عمده استیضاح علی ربیعی عنوان شد.

جلسه استیضاح با حواشی بسیاری هم همراه شد؛ از حاضرنشدن نمایندگان متقاضی استیضاح برای صحبت کردن در مخالفت با وزیر تا اعلام تنفس علی لاریجانی رییس مجلس و همچنین بیرون کردن موقتی خبرنگاران از صحن علنی مجلس در روز خبرنگار!

 بعد از ربیعی قرعه به نام مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد رقم خورد که در 4 شهریورماه نتوانست رأی اعتماد از مجلس بگیرد.

اقدام نمایندگان مجلس برای تغییر کابینه دولت از آنجا ناشی می شود که مجلسی ها برای تسریع امور و مشکلات اقتصادی مردم تصمیم به ترمیم اقتصادی با تغییر در کابینه دولت گرفتند.

سکان یکی از مهمترین وزارتخانه‌های کشور که هم وظیفه افزایش رفاه اجتماعی و بیمه‌ای را دارد و هم مدیریت مجموعه عظیم هلدینگ‌های شستا، خالی مانده است. در حالی که بهبود معیشت مردم به خصوص قشر آسیب پذیر جامعه در شرایط اقتصادی فعلی، اعطای بسته های غذایی به نیمی از مردم از مهمترین وعده های دولت بوده است، اکنون مشاهده می کنیم که تخصیص و توزیع این بسته حمایتی به دلیل نبود وزیر رفاه انجام نشده است.

از سوی دیگر طی چند روز گذشته اخبار مشکلات متعددی درخصوص عدم ترخیص مواد اولیه بسیاری از واحدهای تولیدی در گمرک دیده شد، شاید بتوان این موضوع را ناشی از نبود وزیر اقتصاد دانست. سیاستگذاری برای شرکت های بیمه ای تا گمرک و بانک ها و اقتصاد کلان کشور زیر نظر وزارت اقتصاد است که از 4 شهریورماه بدون سکان است. به عبارت بهتر در شرایطی که دشمن جنگ اقتصادی را علیه کشور و مردم ایران آغاز کرده است، چگونه می توان در جبهه داخلی، اقتصاد کشور را بدون فرمانده اداره کرد؟ در چنین شرایطی توقع برای بهبود شرایط دور از انتظار است.

از طرفی، در حالی که روحانی عازم شرکت در اجلاس عمومی سازمان ملل عازم نیویورک بود، اخباری مبنی بر استعفای شریعتمداری وزیر صنعت، در رسانه ها منتشر شد. این در حالی است که کشور در شرایط تحریم به سر می برد و نقش وزارت صنعت، معدن و تجارت برای رونق در تولید داخلی و حمایت از صنایع مختلف چشمگیر است.

در این شرایط خاص اقتصادی، کشور نیاز به تحرک مسئولان مختلف برای حل معضلات دارد، وزارتخانه های کار و اقتصاد بدون وزیر است، وزارت صنعت هم در ابهام است و اخبارها حکایت از این دارد که سفارتخانه های اصلی کشور از جمله چین و هند نیز بدون صاحب رها شده اند.

یکی از مولفه هایی که می تواند تحریم ها را خنثی و فشار اقتصادی کشور را کمتر کند، عملکرد اقتصادی وزارت خارجه و سفرا و نمایندگان ایران در کشورهای مختلف است، چرا که این سفارتخانه ها هستند که در صف اول جبهه تحریم اقتصادی می توانند نقش ایفا کنند، اما در این برهه حساس، خلا تحرکات بازوهای خارجی ایران در کشور چین و هند احساس می شود؛ آن هم در حالی که چین و هند 2 کشور پرتجارت برای ایران تلقی می شوند.

سوم مردادماه و همزمان با پایان زمان مسئولیت ولی‌الله سیف در بانک‌مرکزی، عبدالناصر همتی که چند روز قبل از آن به عنوان سفیر ایران در کشور چین انتخاب شده بود، به جای سیف بر کرسی ریاست بانک مرکزی نشست! در زمانی که همتی به عنوان سفیر انتخاب شد، بسیاری از رسانه‌های دولتی از تاثیرات مثبت حضور یک چهره اقتصادی به عنوان سفیر سخن گفتند، اما از زمان تغییر مسئولیت وی تاکنون که جایگاه سفیر ایران در چین خالی مانده است، هیچ فردی سخن از اثرات مخرب خالی بودن این جایگاه بیان نمی کند!

هند به عنوان کشور عمده خریدار نفت ایران، از نظر تجاری برای کشورمان حائز اهمیت است، اما اکنون بدون سفیر است. علیرغم انتخاب سفیر برای هند اما اطلاعات موجود در سایت سفارت، خبری از حضور علی چگینی از 2 مردادماه به نمایندگی ایران در هند نیست.

مطابق قانون این شخص به عنوان نماینده ایران باید در همان زمان به هند می رفت اما اکنون خبری از ماموریت وی نیست. اخبار در سایت سفارت نیز همچنان تصویر سفیر قبلی را نشان می دهد و با این حساب می توان گفت از مردادماه سفیر ایران در هند وجود ندارد.

در شرایطی که بررسی نقشه جنگ اقتصادی و تحریم در کشور نشان می دهد که این نقشه از سوی آمریکا با حساب و کتاب دقیق چیده شده است، مشاهده می کنیم که هیچ تحرکی برای مقابله با برنامه های وزارت خزانه داری و وزارت امور خارجه و وزارت انرژی آمریکا وجود ندارد که هیچ، بلکه در شرایط فعلی که اقتصاد کشور نیازمند استراتژی دقیق برای عبور از شرایط بحران است، عزمی در دولت برای مهندسی این وضعیت دیده نمی شود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: