به‌روز شده در: ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۹
گفت‌وگو
آیت الله العظمی علوی گرگانی: نسبت به مسایل فرهنگی اخیر نگرانیم
دیدار شورای سردبیری "خیبرآنلاین" با یک مرجع تقلید
صرف نشستن افراد در کنار رهبری، معیار انتخاب نیست
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با علی‌اصغر زارعی
ناگفته‌هایی از نحوه ورود آیت‌الله مهدوی‌کنی به خبرگان
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(2)
چه کسانی آیت‌الله مهدوی‌کنی را بایکوت خبری کردند؟
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(1)
موضوعات شورا جهت رفع تکلیف مطرح می‎شود
عضو شورایعالی فضای مجازی در گفت‌وگو با "خیبرآنلاین"
آشنایی با یک خواننده جوان جبهه انقلاب
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با سید مهدی ضامنی
تاثیر دودهه زندگی در آمریکا بر ذهن ظریف
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق کوشکی(2)
سیاستمدار در تراز انقلاب‌ اسلامی نداریم
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق‌ کوشکی(1)
استراتژی حزب‌الله برای 4 سال پیش رو
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با حسین الله‌کرم
بزرگترین اشتباه سیاسی‌ عمرم رای به خاتمی بود
گفت‌وگوی "خیبرآنلاین" با مهدی کوچک‌زاده (2)
سوالی که به طور معمول در برابر حجم بالای اعمال وحشیانه‌ی جیش العدل در ذهن مردم ایجاد می‌شود این است که چرا تا کنون با اقدامات تروریستی این گروهک برخورد جدی و قاطع نشده است؟
"خيبرآنلاين" - روزهای گذشته یکی از تلخ‌ترین حوادث تروریستی در جنوب شرق کشور اتفاق افتاد و طی آن 27 نفر از سربازان سبزپوش کشورمان، به انتهای مرامی رسیدند که آگاهانه آن را انتخاب کرده بودند.

چالش‌هایی که ایران در برخورد با گروهک‌های تروریستی با آن مواجه است/ جای خالی دستگاه دیپلماسی در سرکوب تروریستها

به گزارش آناج، شامگاه 24 بهمن ماه بود که خبر انفجار اتوبوس سپاه در جاده زاهدان خاش منتشر شد که به شهادت 27 نفر و مجروحیت تعدادی دیگر منجر گشت.در همان ساعات اولیه،گروهک تروریستی جیش العدل(بخوانید جیش الظلم) مسئولیت این حمله انتحاری به اتوبوس سپاه را بر عهده گرفت.

گروهک جیش العدل که بعد از عبدالمالک ریگی معدوم اعلام موجودیت کرده است،کارنامه‌ی سیاهی در اعمال تروریستی در منطقه دارد؛ حمله به قرارگاه مرزی سراوان در سال 92 و شهادت 14 نفر،ربایش پنج مرزبان در بهمن 92،حمله به پاسگاه مربانی و شهادت هشت مرزبان در فروردین 94،کمین و کشتار نه مرزبان در میرجاوه دراردیبهشت 94،ربایش 12 نیروی هنگ مرزی میرجاوه در مهر ماه 97 و این بار نیز حمله‌ی انتحاری به اتوبوس سپاه و شهادت 27 پاسدار در جاده‌ی خاش زاهدان از جمله اقدامات تروریستی وحشیانه‌ی این گروهک بوده است.

سوالی که بطور معمول در برابر این حجم از اعمال وحشیانه در ذهن مردم ایجاد می‌شود این است که چرا تا کنون با اقدامات تروریستی این گروهک برخورد جدی و قاطع نشده است؟

یک نکته را باید قبول کنیم که انجام عملیات تروریستی در دیگر کشورها توسط گروهک‌ها، تفاوت زیادی با انجام عملیات تروریستی در دیگر کشورها توسط یک کشور خاص دارد.

به طور معمول اگر یک دولت بخواهد حمله‌ای بر علیه منافع کشورمان انجام دهد، قطعا پاسخ کوبنده و لازم را دریافت می‌کند و می‌توان نمونه‌هایی از این ضربت‌های متقابل را در سوریه و عراق مشاهده کرد اما وقتی یک گروهک تروریستی که متاسفانه در خاک کشورمان زاییده شده و در خاک کشور همسایه استقرار دارد، عملیات تروریستی انجام می‌دهد برخورد با آنها متفاوت و نیازمند یک سری فعالیت‌های عملیات روانی و دیپلماسی و نهایتا عملیات سرکوب می‌باشد.

درگیری با گروه‌های تروریستی در مناطق مرزی دو ویژگی مهم دارد که فعالیت‌های ضد تروریستی را سخت می‌کند، اول دسترسی به مرز برای عبور و مرور راحت و در واقع فرار از دست نیروهای نظامی و دوم همکاری برخی از افراد بومی با تروریست‌ها که یا از روی خیانت و یا ترس انجام می‌شود و این نیز پیچیدگی برخورد با اقدامات گروهک تروریستی در مناطق مرزی را افزایش می‌دهد.

شاخه‌ی فکری عملیات انتحاری

عملیات انتحاری در زاهدان شبیه عملیات‌های انتحاری بود در سوریه و عراق توسط داعش انجام می‌شد و این نشان دهنده‌ی آن است که عربستان و برخی دیگر از کشورهای منطقه، روزی برای پرورش تروریست‌ها در سوریه و عراق تلاش می‌کردند و امروز هم همان شیوه‌ها را برای جیش العدل تجویز کرده‌اند و پشتیبانی مالی، آموزشی و تجهیزاتی آنها را بر عهده گرفته‌اند؛ بنابراین بخش فکری عملیات انتحاری زاهدان می‌تواند در خارج از مرزهای کشورمان باشد که قطعا پاسخ درخور را در زمان لازم دریافت خواهند کرد.

شاخه‌ی پشتیبانی عملیات انتحاری در داخل

باید قبول کنیم که یک عملیات ترویستی در قواره‌ای که در جاده زاهدان خاش انجام شد،حتما همراهی و همکاری عده‌ای در داخل مرز را به همراه داشته است و کم و کاستیهای احتمالی در کشف و شناسایی این عده هم باید بررسی شود تا هر کسی که به هر شکل برای انجام این عملیات همکاری کرده است، جزای سخت و دندان شکن نیروهای مسلح را دریافت کند تا برای همه درس عبرت باشد.

شاخه‌ی پشتیبانی عملیات‌های تروریستی

با توجه به اشراف اطلاعاتی در داخل کشور به نظر می‌رسد بخش عملیاتی حادثه تروریستی زاهدان خاش در اولین فرصت، ایران را ترک و احتمالا در مرزهای داخلی پاکستان مستقر شده‌اند. برخورد با یک گروهک تروریستی در داخل خاک کشور همسایه،حتما باید با همراهی و هماهنگی همان کشور انجام شود و رایزنی برای ایجاد این هماهنگی را هم دستگاه دیپلماسی بر عهده دارد.شناسایی اماکن استقرار نیروهای تروریست در داخل خاک پاکستان قطعا در توان نیروهای اطلاعاتی ما می‌باشد اما باید منتظر باشیم و ببینیم نیروهای مسلح، منتظر ایجاد هماهنگی با دولت پاکستان برای برخورد قاطع و کوبنده خواهند ماند یا بصورت انقلابی و با منطق "هیچ جا برای تروریست‌ها امن نیست"، آن ها را قلع و قمع خواهند کرد.

 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: