به‌روز شده در: ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۹
گفت‌وگو
آیت الله العظمی علوی گرگانی: نسبت به مسایل فرهنگی اخیر نگرانیم
دیدار شورای سردبیری "خیبرآنلاین" با یک مرجع تقلید
صرف نشستن افراد در کنار رهبری، معیار انتخاب نیست
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با علی‌اصغر زارعی
ناگفته‌هایی از نحوه ورود آیت‌الله مهدوی‌کنی به خبرگان
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(2)
چه کسانی آیت‌الله مهدوی‌کنی را بایکوت خبری کردند؟
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(1)
موضوعات شورا جهت رفع تکلیف مطرح می‎شود
عضو شورایعالی فضای مجازی در گفت‌وگو با "خیبرآنلاین"
آشنایی با یک خواننده جوان جبهه انقلاب
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با سید مهدی ضامنی
تاثیر دودهه زندگی در آمریکا بر ذهن ظریف
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق کوشکی(2)
سیاستمدار در تراز انقلاب‌ اسلامی نداریم
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق‌ کوشکی(1)
استراتژی حزب‌الله برای 4 سال پیش رو
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با حسین الله‌کرم
بزرگترین اشتباه سیاسی‌ عمرم رای به خاتمی بود
گفت‌وگوی "خیبرآنلاین" با مهدی کوچک‌زاده (2)
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: چاپخانه دولتی وعده داده تا پایان سال بدنه ۹ میلیون کارت هوشمند ملی را صادر کند و ما نیز آمادگی صدور ۲.۵ میلیون کارت را در ماه داریم.
"خیبرآنلاین" - سیف الله ابوترابی در نشست خبری امروز که به مناسبت سالگرد تاسیس سازمان ثبت احوال برگزار شد، به آمار ۹ ماهه ولادت در امسال اشاره کرد و گفت: طی این مدت ۹۰۸ هزار و ۳۹۷ واقعه ولادت و ۲۸۸ هزار و ۱۵۲ واقعه وفات، ۴۲۶ هزار و ۹۹ واقعه ازدواج و همچنین ۱۳۲ هزار و ۶۱۸ واقعه طلاق ثبت شده است.

امیرعلی و فاطمه در صدر اسامی پسران و دختران

به گزارش مهر، وی گفت: در هشت ماهه امسال ۲ میلیون و ۸۷۴ هزار و ۸۶۷ شناسنامه مکانیزه صادر و تحویل داده شده است و همچنین ۴۱۰ هزار و ۳۸ مورد نیز تغییر نام و ۹۲ هزار و ۴۱۸ نام خانوادگی در داخل و خارج از کشور انجام شده است.

سخنگوی سازمان ثبت احوال از برگزاری ۱۹ جلسه برای تغییر نام خبر داد و گفت: در این جلسات ۵۳۶ مورد نام بررسی شد و در نهایت ۴۳۹ نام جدید به تصویب رسید.

ابوترابی همچنین تاکید کرد: در ۲ هزار نقطه پستی و دفاتر پیشخوان دو میلیون و ۹۸۵ هزار و ۳۲۱ مورد مراجعه انجام شده است و برای ۱۸۵۲ مورد تبعه غیرایرانی گواهی ولادت صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه میانگین سن پدر در زمان ولادت فرزند ۳۶ سال و مادر ۲۹.۳ سال بوده است گفت: همچنین میانگین سن مادر در زمان اولین تولد ۲۷.۵ سال ثبت شده است.

سخنگوی سازمان ثبت احوال به آمار چندقلوزایی در کشور اشاره کرد و گفت: در شش ماهه امسال ۹ هزار و ۳۶۱ مورد دوقلوزایی، ۲۷۳ مورد سه قلوزایی (بیشتر در استان تهران با ۳۷ مورد) و ۱۰ مورد چهار قلوزایی در کشور ثبت شده است که دو مورد آن در استان فارس و مابقی در استان های اردبیل، اصفهان، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان و همدان بوده است.

ابوترابی به فراوانی نام های پسران اشاره کرد و گفت: امیرعلی، محمد، علی، امیرحسین، حسین، ابوالفضل، امیرعباس، سامیار، محمدطاها و آریا ده اسم برتر انتخاب شده اصلی والدین بوده است.

وی همچنین به اسامی برتر دختران اشاره کرد و گفت: نام های فاطمه، زهرا، حلما، زینب، یسنا، مرسانا، نازنین زهرا، باران و فاطمه زهرا نیز اسامی برتر دختران بوده است.

ابوترابی با اشاره به اینکه میانگین سن مردان فوت شده ۶۲.۸ سال بوده است، گفت: میانگین سن زنان فوت شده ۶۷ سال ثبت شده است و بالاترین سن مربوط به گیلان که در مردان ۶۷.۲ و در زنان ۷۳ سال بوده است.

وی در مورد سن عروس و داماد در زمان ازدواج گفت: میانگین سن ازدواج در مردان ۲۷.۵ سال و در زنان ۲۳.۴ سال ثبت شده است.

سخنگوی سازمان ثبت احوال با اشاره به اینکه هر سال شاهد افزایش مختصری در سن ازدواج هستیم گفت: میانگین سن مردان در طلاق ۳۷.۲ سال و زنان ۳۲.۳ سال به ثبت رسیده و سن طلاق کاهش پیدا کرده است.

وی در خصوص صدور کارت های هوشمند ملی گفت: ۵۵ میلیون و ۸۸ هزار و ۸۹۰ نفر مراحل تکمیل ثبت نام کارت هوشمند ملی را انجام داده اند و در مرحله صدور کارت هستند و ۴۶ میلیون و ۲۲۰ هزار و ۵۷۲ کارت صادر و به ادارات سراسر کشور و دفاتر پیشخوان تحویل داده شده است.

به گفته وی در مجموع تاکنون ۴۵ میلیون و ۴۸۷ هزار و ۴۳۳ نفر کارت هوشمند خود را دریافت کرده اند.

سخنگوی سازمان ثبت احوال با اشاره به اینکه ۸۸.۸۸ درصد از جمعیت کشور مراحل تکمیل ثبت نام کارت هوشمند را انجام داده اند و ۶۲ میلیون نفر واجد شرایط هستند که از این تعداد بیش از ۸ میلیون نفر کارت نگرفته اند.

وی گفت: دفاتر پیشخوان دولت حق افزایش هزینه کارت هوشمند را ندارند و در تهران هزینه کارت ۱۶ هزار و ۲۰۰ تومان است در حالی که هزینه کارت بیش از این مبلغی است که مردم پرداخت می کنند.

ابوترابی در خصوص تاخیر در صدور کارت هوشمند گفت: تاخیر بیش از یک و نیم سال را می پذیریم و علت آن این بوده که اسفند سال ۹۶ با مشکل تامین بدنه کارت مواجه شدیم و چاپخانه دولتی بر اساس قانون متولی تامین بدنه کارت است.

وی گفت: در آغاز نیمه امسال شاهد تولید کارت داخل بودیم و تاکنون ۳۲۴ هزار و ۹۸۳ کارت داخلی تحویل ما شده که آن را نیز تحویل دادیم و چاپخانه دولتی قول داده بود تا پایان سال ۹ میلیون کارت تولید داخل را به ما تحویل دهد اما گویا در تحقق این آمار مشکلاتی دارند و در مجموع ما می توانیم ۲.۵ میلیون کارت را صادر کنیم.

وی گفت: تراشه کارت همچنان وارداتی است اما مشکل تامین آن حل شده و در آغاز ژانویه قرار است این تراشه را وارد کنند که امیدواریم روند صدور بیش از گذشته شود.

سخنگوی سازمان ثبت احوال از ارائه خدمات ثبت احوال در بیش از ۲۰۰ هزار نقطه به صورت برخط اشاره کرد و گفت:در حال حاضر بیش از ۸ دستگاه مقدمات بهره برداری از کارت هوشمند را انجام دادند و بخشی از خدمات از طریق این کارت انجام می شود.

ابوترابی افزود: رئیس جمهور، وزیر کشور و سایر مسئولین ذی ربط در جریان مشکل تولید بدنه کارت هستند و متولی تامین بدنه کارت چاپخانه دولتی است و ما فقط متولی صدور کارت هستیم و هیچ مشکلی در ظرفیت سازی نداریم.

وی با اشاره به اینکه هموطنان با گواهی ثبت نام کارت هوشمند و سریال شناسنامه می توانند خدمات خود را دریافت کنند، گفت:  همه دستگاه ها مکلف به استعلام هویتی هستند و چنانچه این گواهی گم شود افراد می توانند دوباره به دفاتر پیشخوان مراجعه و رایگان گواهی دیگری بگیرند.

به گفته ابوترابی، ما می توانیم در هرثانیه ۶ هزار استعلام انجام دهیم در حالی که دستگاه ها از ۵۰ درصد این ظرفیت استفاده می کنند.

وی گفت: متاسفانه در برخی دفاتر پیشخوان مردم را برای تعویض شناسنامه ترغیب می کنند در حالی که تعویض شناسنامه در هیچ نقطه از کشور اجباری نشده است و فقط در صورتی که شناسنامه مستعمل باشد و تغییری در هویت فرد ایجاد شده باشد می توان نسبت به تغییر و تعویض آن اقدام کرد.

وی در مورد آمار مهاجرت نیز گفت: اخیرا که بحث تغییر نشانی مطرح شده ثبت مهاجرت در داخل و خارج ثبت می شود اما فعلا آماری از مهاجرت به خارج از کشور نداریم.

سخنگوی سازمان ثبت احوال در مورد آمار کودک همسری نیز گفت: هیچ کسی نمی تواند آماری در کشور در مورد کودک همسری ارائه کند چرا که سن ثبت ازدواج در کشور برای دختران ۱۳ و پسران ۱۵ سال است و اگر سن دختر یا پسری کمتر از این باشد برای ازدواج به دستگاه قضایی مراجعه و حکم رشد می گیرند.

ابوترابی در مورد استعلام ها برای برگزاری انتخابات گفت: ۱۶ هزار و ۳۳ مورد استعلامی که از وزارت کشور و شورای نگهبان فرستاده شده بررسی و استعلام آنها انجام شده و پاسخ آنها را داده ایم.

وی در مورد شناسنامه فرزندان حاصل ازدواج زنان ایرانی با تبعه غیرایرانی گفت: آیین نامه این کار از سوی معاون اول رئیس جمهور در حال پیگیری است و هر زمانی ابلاغ شود ما نیز آن را اجرا می کنیم.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: