به دوستان که صحبت کردند، گفتم اگر دیدید رقیبتان برای این پست اصلح است، حتی اگر با ما هیچ ارتباط و همکاریای ندارد، اعلام کنید که من به آن رقیب رای میدهم
"خیبرآنلاین" - علامه مصباح یزدی در دیدار آیت الله سید محمدمهدی میرباقری با وی، پیرامون مساله وحدت در انتخابات نکات مهمی را مطرح کرد.
به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی "خیبرآنلاین"، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با طرح سوال "با عبارات قرآن کریم و روایات اهل بیت (صلوات الله علیهم اجمعین) در توصیه به وحدت و جلوگیری از تفرقه چه باید کرد؟" به این پرسش اینگونه پاسخ داد: اگر فقط وحدت با آن کسانی است که 100% خالص هستند، خیلی خیلی کم پیدا میشود و همیشه اینگونه بوده است.
وی ادامه داد: پس با چه کسی وحدت و همدلی داشته باشیم؟ اگر نخواهیم وحدت داشته باشیم، مبتلا به نهی این آیه شریفه میشویم که فرمود «وَ لَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ تَفَرَّقُوا...» (آل عمران/۱۰۵)
استاد برجسته حوزه و دانشگاه، سپس به بیان تجربه ی گرانسنگ خود پرداخت و گفت: تجربه ما بعد از یک عمر طولانی آن است که آدمی باید یک چهارچوبی را برای معاشرت با دیگران معین کرده و خطوط قرمزی را مشخص کند تا از مرزها تجاوز نکند، اما در درون این محدوده باید انعطاف داشت و راهی جز این نیست. اگر نخواهیم آزاد آزاد معاشرت کنیم و از آن طرف به انزوا کشیده نشویم، راهی جز این نیست.

علامه مصباح افزود: انسانی که باید در حوزهای با افرادی خاص و در چهارچوبی خاص معاشرت کند، در یک فضا و محیط دیگری باید در یک چهارچوب وسیعتری معاشرت نماید. این بستگی به تشخیص انسان دارد که مخاطبش در چه چهارچوب و موضوعی قرار می گیرد و چگونه باید با او برخورد کرد.
وی تشریح کرد: این بخش تئوری مسئله است، اما برای اجرای آن و تشخیص درست نوع رفتارها راهی بهتر از توسل نیست. ما ندیدهایم هیچ عامل دیگری به این اندازه اثر کند. برای اجرای صحیح چهارچوبهای معاشرتی باید خدمت حضرت معصومه(س) گدایی کرد.
در ادامه، آیت الله میرباقری (نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری) با ذکر نکته ای پیرامون انتخابات آتی مجلس، سوال خود را اینگونه مطرح نمود: مخالفین دارند به یک لیست واحد میرسند و سرانشان با هم نشستهاند، اما این طرف بر عکس، 3، 4 لیست مختلف دارد. در چنین شرایطی چه کار باید کرد؟
علامه مصباح یزدی پاسخ داد: بنده به افراد دیگر نیز گفته ام، اگر کسی مشورت کرده است که برود، گفته ام بروید و حرف بزنید، اما سعی کنید حرف حق بزنید و برای خدا حرف بزنید. دنبال این نباشید که برنده شوید و سهم بیشتری ببرید. این راهی است که شیاطین پیش پای همه می گذارند و ما هم در این دام می افتیم. اگر می خواهید خدا کمکتان کنید، ببینید واقعا حق چیست و قصدتان نیز برای خدای متعال خالص باشد.
وی تاکید کرد: بنشینید با هم حرف بزنید؛ ما که علم غیب نداریم، ممکن است طرف مقابل حرف حسابی داشته باشد، اما در تصمیم گیری مواظب باشید فقط دنبال این نباشید که چه کنیم سهم خودمان را ببریم.
عضو برجسته ی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: به دوستان که صحبت کردند، گفتم اگر دیدید رقیبتان برای این پست اصلح است، حتی اگر با ما هیچ ارتباط و همکاریای ندارد، اعلام کنید که من به آن رقیب رای میدهم. اگر اینچنین شدید، هم کارتان معقول است هم خدا راضی است هم کمکتان میکند؛ اما اگر بگویم باید این رفیقهای خودم رای بیاورند و باید ترتیبی دهم که اینها برنده شوند، خب من هم مثل آن غربیها و غربگراها شدهام دیگر! آنها هم همین فکرها را میکنند. اگر فکر کنم من حقم هست و قدمت بیشتری دارم، دنیاگرایان و غربیها نیز چنین حقوقی برای خودشان قائل هستند. اینها چرندیات است.
به نظر می رسد انتشار خبر این دیدار و سوال و پرسش مطرح شده، بتواند گره بزرگی از انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی را باز کرده و راه را برای افزایش وحدت میان جبهه انقلاب با سلایق مختلف فکری، هموارتر نماید؛ به شرط آنکه:
1. وحدت حول حرف حق شکل بگیرد
2. از قبیله گرایی و باندبازی و سهم خواهی صرفنظر شود