به‌روز شده در: ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۹
گفت‌وگو
آیت الله العظمی علوی گرگانی: نسبت به مسایل فرهنگی اخیر نگرانیم
دیدار شورای سردبیری "خیبرآنلاین" با یک مرجع تقلید
صرف نشستن افراد در کنار رهبری، معیار انتخاب نیست
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با علی‌اصغر زارعی
ناگفته‌هایی از نحوه ورود آیت‌الله مهدوی‌کنی به خبرگان
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(2)
چه کسانی آیت‌الله مهدوی‌کنی را بایکوت خبری کردند؟
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(1)
موضوعات شورا جهت رفع تکلیف مطرح می‎شود
عضو شورایعالی فضای مجازی در گفت‌وگو با "خیبرآنلاین"
آشنایی با یک خواننده جوان جبهه انقلاب
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با سید مهدی ضامنی
تاثیر دودهه زندگی در آمریکا بر ذهن ظریف
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق کوشکی(2)
سیاستمدار در تراز انقلاب‌ اسلامی نداریم
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق‌ کوشکی(1)
استراتژی حزب‌الله برای 4 سال پیش رو
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با حسین الله‌کرم
بزرگترین اشتباه سیاسی‌ عمرم رای به خاتمی بود
گفت‌وگوی "خیبرآنلاین" با مهدی کوچک‌زاده (2)
سابقه مدیریتی حجت الاسلام محسنی اژه‌ای در حوزه قضایی گسترده و پربار است و میتوان به ادامه روند فساد ستیزی و رونق و رشد تولید و اشتغال مثل دوران مدیریتی حجت الاسلام رئیسی، در قوه قضائیه با روی کار آمدن وی نیز امیدوار بود.
"خیبرآنلاین" - دستگاه قضا در حالی با ریاست فساد ستیز حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی خداحافظی می‌کند که تغییر و تحولات خوب و مثبتی در دوران مدیریتی وی در این دستگاه اجرایی اتفاق افتاد.

به گزارش دانشجو، از اواسط اسفند ماه سال ۹۷ حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی طی حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب به سمت ریاست قوه قضائیه منصوب شد و سکان هدایت یکی از حساس‌ترین دستگاه‌های اجرایی کشور را به دست گرفت.


مبارزه با فساد و عوامل فساد انگیز رخنه کرده در دستگاههای مختلف و همچنین توجه ویژه به مقوله تولید و رفع موانع تولید و هموار کردن مسیر تولید کنندگان با هدف حمایت از تولید کنندگان داخلی برای توسعه و پیشرفت روزافزون کشور، از مهمترین اقدامات سید ابراهیم رئیسی رئیس پیشین قوه قضائیه به شمار می‌رود.

بیش از ۲۰۰۰ واحد تولیدی که فعالیت آن‌ها مختل و یا به طور کلی تعطیل شده  و کارگران آن‌ها نیز از کار برکنار و اخراج شده بودند، در زمان ریاست حجت الاسلام و المسلمین رئیسی مجددا به عرصه تولید و اشتغال بازگشتند و این اتفاق مهم هزاران کارگر را از معضل بیکاری که خود سرمنشأ بسیاری از معضلات اجتماعی است نجات داد و به کار و کسب درآمد بازگرداند و در واقع این امید بود که به دل کارگران و خانواده‌های نجیب آن‌ها برگشت.

خداحافظی منتخب مردم با ریاست دستگاه قضا!

با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور جدید کشور توسط مردم، زمان ریاست وی بر قوه قضائیه به پایان رسیده است و شخص دیگری در این سمت منصوب شده است.

حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای طی حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان رئیس دستگاه قضا انتخاب و معرفی شد و از این به بعد از سمت معاون اولی به عنوان رئیس قوه قضائیه به کار خود ادامه می‌دهد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در طول سالهای اخیر در مناصب مختلف در حوزه قضایی مشغول به کار بوده است و سابقه پر و پیمانی در این حوزه دارد.

حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در سال ۱۳۳۵ در یکی از مناطق شهر اصفهان به دنیا آمد و تا کنون در کسوت روحانی، سیاستمدار و همچنین در جایگاه قاضی در دستگاه قضا مشغول به کار بوده است.

از وزارت اطلاعات تا ریاست دادستانی کل کشور!

پای حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای در مرداد ماه سال ۱۳۸۴ و در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد تا مرداد ماه سال ۱۳۸۸ به عنوان وزیر اطلاعات به وزارت اطلاعات باز شد.

محسنی اژه‌ای پس از دوران وزیری در وزارت اطلاعات، در ابتدای شهریور ماه سال ۱۳۸۸ تا شهریور ماه ۱۳۹۳ به عنوان دادستان کل کشور منصوب شد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای از ابتدای شهریور ماه سال ۱۳۹۳ در جایگاه معاون اول قوه قضائیه جمهوری اسلامی مشغول به فعالیت است.

سابقه مدیریتی حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در حوزه قضایی گسترده و پربار است و میتوان به ادامه روند فساد ستیزی و رونق و رشد تولید و اشتغال همچون دوران مدیریتی حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، در قوه قضائیه با روی کار آمدن وی نیز امیدوار بود.

اوضاع فعلی کشور به گفته مسئولان و متصدیان مناصب مهم و حساس نیازمند رهایی از تشویش است و این امر تلاش شبانه روزی و بی وقفه مدیرانی را می‌طلبد که در مناصبی چون ریاست دستگاه قضا، رئیس جمهور و همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی مشغول به کار هستند.

در کارنامه کاری حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای نقطه مبهم و تاریکی دیده نمی‌شود و آنچه بیشتر به چشم می‌خورد، خدمت به نظام و انقلاب و برخورد با برهم زنندگان نظم و امنیت جامعه است که به طور واضح در عملکرد وی دیده می‌شود.

نتیجه خدمت صادقانه مسئولان، تزریق امید به قلب جامعه است

تنها راه نجات کشور و مردم صبور و شکیبای ایران خدمت خالصانه مسئولانی است که به انتخاب خود آن‌ها در راس کار قرار گرفته‌اند و به عبارتی امید آن‌ها برای ایجاد تغییر و تحول در اوضاع نابسامان فعلی به شمار می‌رود.

امید که با روی کار آمدن حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در قوه قضائیه در جایگاه ریاست این نهاد مهم و حیاتی، روند برخورد با متعدیان به بیت المال و عوامل ایجاد فساد و بی عدالتی همچنان تداوم داشته باشد.

نحوه حضور مردم در انتخابات و مشارکت آن‌ها نشانگر این است که آن‌ها همچنان انقلاب اسلامی را و رویکرد اصلی آن یعنی حمایت از اقشار مستضعف و ضعیف جامعه را دوست دارند اما این روند کاری بسیاری از مسئولان فعلی است که باید تغییر پیدا کند و این تغییر باید به نفع خود مردم تمام شود؛ چرا که صاحبان اصلی این آب و خاک مردم هستند.

گفتنی است رئیس جدید قوه قضاییه متولد ۱۳۳۵ در روستای اژیه واقع در "بخش جلگه" از توابع اصفهان است؛ این روستا در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی تبدیل به شهر میشود.

غلامحسین محسنی اژه‌ای در این روستا در خانه‌ای که پدری کشاورز و مادری خانه‌دار با ۷ فرزند، ۴ دختر و ۳ پسر درآن زندگی میکردند، در فضایی آکنده از عشق و ارادت به ائمه اطهار و پایبندی کامل به شعائر دینی، رشد و نو می‌یابد.

پدر غلامحسین محسنی اژه‌ای معروف به شیخ اسماعیل در کنار کشاورزی، فردی اهل مطالعه، آشنا با علوم اسلامی کتب و نشریات اسلامی و در ارتباط مداوم با روحانیون معتمد مردم، جزو فعالین مجالس مذهبی و اهل بیت علیهم السلام و همچنین سخنران محافل و مجالس مذهبی بود .

وی از پیش از انقلاب اسلامی از مقلدین امام خمینی (ره) محسوب میشد در هشت سال دفاع مقدس به دفعات در جبهه‌های دفاع از میهن اسلامی نیز حضور داشت.

زندگی روستایی، از غلامحسین محسنی اژه‌ای شخصیتی فعال و پویا و متکی به نفس و در عین حال ساده و صمیمی می‌سازد؛ بطوری که چنین وجوهی از شخصیت وی، بعد‌ها در دوران عالی‌ترین مسئولیت‌های قضایی، در سادگی و بی‌پیرایگی او در مجالست با همکاران نمود می‌یابد و از یک مدیر عالی قضایی، چهره‌ای صمیمی، مردمی و رسانه‌ای می‌سازد که تبلور آن در مقام سخنگویی دستگاه قضایی و ارتباط و معاشرت با اهالی رسانه و طیف‌های مختلف از جمله دانشجویان متجلی میشود.

غلامحسین در حالی که دوران نوجوانی را سپری میکند در سن ۱۶ سالگی به تشویق پدر که ارادتی تام به ساحت ائمه معصومین (ع) داشت و همینطور توصیه خاص حجت الاسلام و المسلمین سید حسن بهشتی نژاد امام جمعه موقت اصفهان، به تحصیل علوم دینی روی می‌آورد و در حوزه علمیه اصفهان به تحصیل مشغول میشود.

حجت الاسلام و المسلمین بهشتی نژاد در ۲۱ رمضان سال ۱۴۰۰ قمری (سوم مرداد سال ۶۰) توسط تروریست‌های گروهک منافقین به همراه فرزند ۱۰ ساله اش در منزل مسکونی خود ترور و به شهادت رسید.

غلامحسین محسنی اژه‌ای بعد از مدتی برای ادامه تحصیلات حوزوی به قم می‌رود و در مدرسه حقانی که یکی از پایگاه‌های مهم مبارزه با رژیم طاغوت و مورد توجه شهید بهشتی بوده است، به علم اندوزی می‌پردازد و در این مسیر با چهره‌های شاخص انقلاب از جمله معمار نظام قضایی انقلاب اسلامی، "شهید قدوسی" آشنا می‌شود.

حضور وی در کانون مبارزات روحانیت علیه رژیم سمتشاهی در دوران طلبگی ادامه دارد؛ بطوریکه در زمان یکی از حملات رژیم ستمشاهی به مدرسه فیضیه در سال ۵۴، وی که طلبه‌ای جوان و انقلابی است، در این مدرسه حضور دارد و آن صحنه‌های خوفناک و جنایت‌بار را از نزدیک مشاهده میکند، و در همین سال یک بار هم دستگیر میشود

در ۲۰ سالگی و در عنفوان جوانی، وقتی او هنوز دوران طلبگی را طی میکند، دو سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، با دختری که در خانواده‌ای روحانی رشد و نمو یافته بود، ازدواج میکند که حاصل آن ۴ فرزند، یک دختر و ۳ پسر است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی غلامحسین محسنی اژه‌ای در اواخر سال ۵۸ به توصیه و دعوت شهید قدوسی به تهران می‌آید و در دادگاه انقلاب اسلامی مشغول به کار می‌شود.

اقدامات موثر و دقیق قضائی اژه‌ای در این سال‌ها باعث شد وی در سال ۶۴ به عنوان نماینده قوه قضاییه در وزارت اطلاعات معرفی شود که جایگاهی مهم و حساس محسوب میشود.

در روند فعالیت‌های قضایی، غلامحسین محسنی اژه‌ای پرونده‌های سنگین وپیچیده‌ای از صاحب منصبان و دانه درشت‌ها را پیگیری کرده که از آن جمله می‌توان به پرونده فاضل خداد، غلامحسین کرباسچی و مهدی هاشمی اشاره کرد.

رسیدگی و مدیریت به همه جوانب و اطراف پرونده‌ها در کنار توجه و تدبیر ویژه در مبانی حقوقی از ویژگی‌های رسیدگی‌های قضایی قاضی القضات کشور است.

وی در سال ۱۳۶۵ عهده‌دار پرونده سنگین"مهدی هاشمی" میشود که علاوه بر طولانی بودن جریان رسیدگی و پیچیدگی پرونده، فشار‌های سنگین سیاسی از سوی دفتر آقای منتظری که در آن هنگام منصب قائم مقام رهبری را داشته نیز بر او کارساز نمیشود و روند رسیدگی به پرونده را تحت تاثیر قرار نمیدهد.

پرونده فاضل خداداد، عرصه دیگری از فعالیت‌های قضایی رئیس جدید قوه قضاییه در دهه ۷۰ است. این پرونده به دلیل آنکه در زمان خودش بزرگترین پرونده مفاسد اقتصادی محسوب میشده و بازتاب رسانه‌ای و اجتماعی بسیار گسترده‌ای دارد و از سوی دیگر بدلیل آنکه جریان دادگاه آن از رسانه ملی نیز پخش میشود حساسیت بالایی دارد و با صدور شجاعانه اولین حکم قاطع برای یک مفسد رانتخوار اقتصادی، وجهه مبارزه با فساد را به کارنامه غلامحسین محسنی اژه‌ای می‌افزاید.

پرونده کرباسچی زیر دست اژه ای

پرونده کرباسچی، شهردار اسبق تهران نیز از جمله پرونده‌های بسیار سنگین محول شده به اژه‌ای است که بدلیل فعال نبودن دادسرا‌ها در آن مقطع و فقدان کیفرخواست، نقش قاضی در آن بسیار پررنگ بوده است.

پخش سراسری جریان آن دادگاه از رسانه ملی، علاوه بر صفت ضد فساد بودن، چهره یک قاضیِ مسلط، دقیق، خوش‌بیان و آگاه از غلامحسین محسنی اژه‌ای را در اذهان عمومی شکل میدهد مدیریت و قضاوت در مورد ده‌ها پرونده مهم و کلان حساس ملی در امتداد اقدامات قاضی القضات کشور قرار داشته است.

محسنی اژه‌ای در دولت نهم به عنوان وزیر اطلاعات انجام وظیفه میکند که نهایتا پس از اختلاف نظر با رییس جمهور وقت بر سر موضوع اطاعت از ولایت و همچنین یکی از نزدیکان رئیس جمهور، به این مسئولیت پایان داده میشود.

سمت‌های مختلفی همچون مسئولیت دادسرای امور اقتصادی تهران، مسئولیت مجتمع قضایی ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت، دادستان کل ویژه روحانیت، دادستان کل کشور، معاونت اول قوه قضاییه، سخنگوی دستگاه قضا و عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام در کارنامه رئیس جدید قوه قضاییه دیده میشود.

گفتنی است رئیس جدید قوه قضاییه سال‌ها به عنوان دادستان کل کشور و وزیر اطلاعات که مجتهد بودن لازمه داشتن مسوولیت در این مناصب است فعالیت داشته است .

وی همچنین دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل نیز هست تا این دو درجه علمی از وی شخصیتی ویژه در علوم حوزوی و دانشگاهی بسازد.

اژه‌ای از سال ۸۵ عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است

همچنین تحصیلات دانشگاهی و توجه ویژه به اهمیت افکار عمومی و نخبگانی جامعه باعث شده که اژه‌ای حضور در مجامع و نشست‌های ویژه دانشجویان را در هر فرصتی مغتنم شمرده و ارتباطی گسترده و وثیق با بدنه دانشگاهی و دانشجویی کشور داشته باشد.
بیان رئیس جدید قوه قضاییه در تبیین مسائل، رویکرد‌ها و رخداد‌های قضایی برای جامعه علمی و دانشگاهی کشور، آن هم در دورانی که قوه قضاییه بوسیله رسانه‌های معاند در معرض اتهامات واهی قرار گرفته و کمتر کسی تن به حضور در مجامع دانشجویی میداد، دانشجویانی که در نشست‌های وی حضور داشته‌اند، وی را از جنس خود و همدل و همداستان با دغدغه‌های عدالت خواهانه خویش توصیف میکنند.

بصیرت، دانش عمیق حقوقی در ابعاد حوزوی و دانشگاهی، تجربه طولانی در دستگاه قضائی و شناخت کامل از ساختار و نقاط قوت و ضعف این مجموعه، بیان گویا و رسا، شناخت دقیق جریان‌های اجتماعی و سیاسی کشور و روحیه مردمی و اجتماعی غلامحسین محسنی اژه‌ای وی را در قامت رئیسی تحول خواه و مدیری جهادی برای قوه قضاییه مطرح کرده که قادر خواهد بود مسیر اصلاحات قضائی را با قوت ادامه دهد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: