به‌روز شده در: ۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۱
گفت‌وگو
آیت الله العظمی علوی گرگانی: نسبت به مسایل فرهنگی اخیر نگرانیم
دیدار شورای سردبیری "خیبرآنلاین" با یک مرجع تقلید
صرف نشستن افراد در کنار رهبری، معیار انتخاب نیست
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با علی‌اصغر زارعی
ناگفته‌هایی از نحوه ورود آیت‌الله مهدوی‌کنی به خبرگان
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(2)
چه کسانی آیت‌الله مهدوی‌کنی را بایکوت خبری کردند؟
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(1)
موضوعات شورا جهت رفع تکلیف مطرح می‎شود
عضو شورایعالی فضای مجازی در گفت‌وگو با "خیبرآنلاین"
آشنایی با یک خواننده جوان جبهه انقلاب
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با سید مهدی ضامنی
تاثیر دودهه زندگی در آمریکا بر ذهن ظریف
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق کوشکی(2)
سیاستمدار در تراز انقلاب‌ اسلامی نداریم
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق‌ کوشکی(1)
استراتژی حزب‌الله برای 4 سال پیش رو
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با حسین الله‌کرم
بزرگترین اشتباه سیاسی‌ عمرم رای به خاتمی بود
گفت‌وگوی "خیبرآنلاین" با مهدی کوچک‌زاده (2)
در سال 1828 در زمان سلطنت فتحعلی شاه قاجار در ایران و به دنبال جنگ هایی که 13 سال طول کشید، عهدنامه ای بین ایران و روسیه تحت عنوان عهدنامه ترکمانچای منعقد شد. عوام مردم می پندارند که این یک قرارداد 100 ساله است و تاریخ انقضای آن گذشته اما...
"خیبرآنلاین" - محمد برم مشکینی * / کریمه یک منطقه مناسب برای گردشگری و زراعت است که قبل از مناقشه پیش آمده بین روسیه و اوکراین طبق قراردادهای قبلی دولت های این 2 کشور ناوگان دریایی روسیه در منطقه دریای سیاه، در این جزیره و به ویژه در شهر سواستوپول مستقر بودند.

علاوه بر آن بیش از 50 درصد جمعیت این جزیره را روس تبارها و بیش از 20 درصد آن را اوکراینی ها و بیش از 10 درصد آن را تاتارها تشکیل می دهند.

قبل از این مناقشه، نظام حاکم بر کریمه جمهوری پارلمانی مستقل از اوکراین بود که قوه مقننه آن 100 نفر عضو داشت؛ در واقع با این نظام حاکم، کریمه، جمهوری خودمختار به حساب می آید.

کریمه در سال 1954 زمانی که 2 کشور روسیه و اوکراین زیر سایه یک حکومت مرکزی (یعنی شوروی) بودند توسط نیکوتا خورشچف (رئیس جمهور وقت که خود اصالتا اوکراینی بود) به اوکراین هدیه داده شد.

یکی از دلایل اهمیت این جزیره برای روسیه موقعیت ژئوپلیتیکی آن است که روسیه با دراختیارگرفتن آن می تواند اشراف کامل و دقیقتری بر دریای سیاه و دریای خزر داشته باشد که نتیجه آن دسترسی راحت تر به منطقه قفقاز است.

این منطقه به نحوی مورد توجه بوده که در طول تاریخ همواره، صحنه اشغال و تاخت و تاز یونانیان بیزانسی و عثمانی ها و آلمان نازی بوده است.

اما اکنون و پس از کودتای رنگی غربگرایان در اوکراین، این کشور وارد بحرانی شد که نه تنها هیچ چشم انداز مثبتی برای حل و فصل آن دیده نمی شود، بلکه هر روز ابعاد تازه ای به خود می گیرد.

در دنیای امروزی و حال حاضر کشورهای ایران، روسیه، هند و چین در دسته قدرت های شرقی به حساب می آیند. هرچند این کشورها گاها دارای مسلک و اصول متفاوتی هستند اما اصل مقابله با بلوک غرب متشکل از ایالات متحده و برخی کشورهای اروپایی باعث اتحاد آنها و افزایش قدرت شرق متمدن شده است. این قدرت یابی دوباره شرق متمدن خبر از فروپاشی و نابودی امپریالیسم و هژمونی غربی می دهد.

اما کمی دورتر و در سال 1828 در زمان سلطنت فتحعلی شاه قاجار در ایران و به دنبال جنگ هایی که 13 سال طول کشید، عهدنامه ای بین ایران و روسیه تحت عنوان عهدنامه ترکمانچای منعقد شد. عوام مردم می پندارند که این یک قرارداد 100 ساله است و تاریخ انقضای آن گذشته اما واقعیت این است که به لطف شاهان قاجار این یک قرارداد ابدی است. فلذا این یک تصمیم مکتوب فرمانروای 2 قلمرو در سالهای گذشته است و عشق به وطن قرارداد و عهدنامه نمی شناسد. اوضاع کریمه نیز به مثابه جدایی آذربایجان از ایران است که شرایط پیش آمده اجازه رجعت کریمه به وطن اصلی اش را داد.

اما در مورد تاثیر مناقشه کریمه بر روابط متقابل روسیه و غرب آسیا باید گفت این مناقشه اثر مثبتی داشته است:
اول. از جهت تقویت محور مقاومت و تضعیف جبهه باطل (تروریستی)
دوم. از این جهت که با دیوارچینی غرب و آمریکا و تحریم های ظالمانه علیه روسیه، اتحاد بین کشورهای شرق متمدن با محوریت ایران و روسیه افزایش یافت.
سوم. این مناقشه سبب تحریم گازی روسیه علیه اوکراین حامی تروریست شد. اوکراین یکی از فروشندگان سلاح به تروریست ها است که این کار با وساطت عربستان سعودی انجام می شود.



* محمد برم مشکینی
دانشجوی علوم سیاسی

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
بابک
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۶
0
0
" آمریکا از انگلیس بدتر ، انگلیس ازآمریکا بدتر ، شوروی ازهردو بدتر ، همه ازهم بدتر ، همه ازهم پلیدتر ، اما امروز سروکارما با این خبیث هاست ( حضرت امام خمینی (ره) صحیفه نور، ج 8 ، ص 89 ).

" طلاب علوم دینی و دانشگاهها باید با تمام توان خود درمراکز شان از انقلاب و اسلام دفاع کنند ، فرزندان بسیجی ام در این مراکز پاسدار اصول تغییر ناپذیر" نه شرقی و نه غربی " باشند . ( همان ، ج 21 ، ص 53 )

" آری شعارنه شرقی ونه غربی شعار اصولی انقلاب اسلامی درجهان گرسنگان و مستضعفان و ترسیم کننده سیاست واقعی عدم تعهد کشورهای اسلامی وکشورهایی است که درآینده نزدیک و به یاری خدا اسلام را به عنوان تنها مکتب نجات بخش بشریت می پذیرد وذره ای هم ازاین سیاست عدول نخواهد شد . " ( همان ، ص 114 )

"سیاست نه شرقی نه غربی را درتمام زمینه های داخلی و روابط خارجی حفظ کنید ." ( همان ، ج 12 ، ص 122).

" امیدوارم ازسیاست صحنه های سخت " نه شرقی ، نه غربی ، جمهوری اسلامی " عبورکنید که اگر ایران را برپایه استقلال واقعی پی ریزی نکنیم ، هیچ کاری نکرده ایم ." (همان ،ج 2 ،ص59).

#بازخوانی‌صحیفه‌امام
#مطالبات‌رهبری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: