به‌روز شده در: ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۹
گفت‌وگو
آیت الله العظمی علوی گرگانی: نسبت به مسایل فرهنگی اخیر نگرانیم
دیدار شورای سردبیری "خیبرآنلاین" با یک مرجع تقلید
صرف نشستن افراد در کنار رهبری، معیار انتخاب نیست
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با علی‌اصغر زارعی
ناگفته‌هایی از نحوه ورود آیت‌الله مهدوی‌کنی به خبرگان
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(2)
چه کسانی آیت‌الله مهدوی‌کنی را بایکوت خبری کردند؟
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(1)
موضوعات شورا جهت رفع تکلیف مطرح می‎شود
عضو شورایعالی فضای مجازی در گفت‌وگو با "خیبرآنلاین"
آشنایی با یک خواننده جوان جبهه انقلاب
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با سید مهدی ضامنی
تاثیر دودهه زندگی در آمریکا بر ذهن ظریف
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق کوشکی(2)
سیاستمدار در تراز انقلاب‌ اسلامی نداریم
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق‌ کوشکی(1)
استراتژی حزب‌الله برای 4 سال پیش رو
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با حسین الله‌کرم
بزرگترین اشتباه سیاسی‌ عمرم رای به خاتمی بود
گفت‌وگوی "خیبرآنلاین" با مهدی کوچک‌زاده (2)
تلاش‌ها برای بازگرداندن تلگرام همزمان با هدف یا نتیجهٔ ازبین رفتن استارتاپ‌های داخلی مانند سروش، گپ، بله، بیسفون و ایتا انجام می‌شود که باعث از بین رفتن هزاران فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم برای جوانان نخبهٔ ایرانی و در نتیجه افزایش بزهکاری و فرار مغز‌ها خواهد شد
"خیبرآنلاین" - روح‌الله مؤمن‌نسب کارشناس فضای مجازی، با اشاره به ریشه‌یابی هجمه به قوه قضاییه در فضای مجازی اظهار کرد: از آنجایی که نرم‌افزار‌های غربی مثل توییتر، فیس‌بوک، واتس‌اپ و امثال اینها اهداف و جهت سیاسی و مدیریتشان با منافقین در یک مسیر تعریف می‌شود، در نتیجه فضا را مهیا می‌کنند تا منافقین بتوانند از این فضا علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند.

به گزارش میزان، این کارشناس فضای مجازی گفت: خیلی عجیب نیست اگر می‌بینیم حساب‌های جعلی منافقین حذف نمی‌شود و از آنها محافظت می‌شود، ولی حساب‌های واقعی جریان انقلاب اسلامی تا به نقطه اثرگذاری می‌رسد، بلافاصله توسط دشمن حذف می‌شود و این مسیر مدام در حال تکرار است.

مومن نسب افزود: البته این امر پوشیده‌ای نیست و قبل از این اسنادی توسط آسانژ در ویکی‌لیکس و اسنودن منتشر شد که نشان می‌دهد مدیریت این نرم‌افزار‌ها از طریق حساب‌های جعلی توانستند دنبال کننده‌های صفحه‌ای متعلق به رئیس جمهوری آمریکا را به‌شدت افزایش دهند و صفحاتی که در جهت اهداف ایالت متحده آمریکا تعریف می‌شود و فعالیت می‌کنند، را بالا ببرند و صفحاتی که خلاف جهت تفکرات آنها است را حذف یا به همین شیوه فضا را به ضرر آنها شکل دهند و این فضا را توسعه دادند به شکلی که متناسب با سیاستگذاری‌های آمریکا پیش برود؛ پس این خیلی تعجب ندارد و آمریکایی‌ها بار‌ها از طریق محیط نرم‌افزار‌هایی مثل توییتر و امثال اینها اقدام به این کار کرده‌اند.

وی گفت: از این طریق در انتخابات‌ها و فضای ویژه آن کشور نیز اثر ویژه‌ای داشته‌اند. زمانی که یک خبر کذب تبدیل به یک شایعه می‌شود و سریع توسعه پیدا می‌کند، نشان می‌دهد بستر آن نرم افزار مهیا و مستعد ترویج آن ویروس یا خبر دروغ بوده است.

کارشناس فضای مجازی توضیح داد: در بستر نرم‌افزار‌های قانونی، قانون‌شکنی نمی‌تواند به صورت سازمان یافته اتفاق بیفتد.

مؤمن‌نسب ادامه داد: فضای قانونمند قالباً مستعد دروغ‌پردازی و اخبار کذب نیستند، ولی در نرم‌افزار‌های خارجی غیرقانونی، طبیعتاً این فضا مهیای نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی است؛ ضمن این‌که در نرم‌افزار‌های داخلی صفحات و کانال‌های تاییدشده وجود دارد که این کانال‌ها به‌خاطر اینکه هویت مدیران آنها مجهول و مجعول نیست، طبیعتاً نسبت به محتوای خود پاسخگو هستند و دشمن نمی‌تواند از آنها سوءاستفاده کند و شایعات و دروغ را توسعه دهد.

کارشناس فضای مجازی گفت: از آنجاکه نرم‌افزار‌های خارجی به جهت اینکه قانونمند نیست و همچنین قوانین ما را به رسمیت نمی‌شناسند و در کشور ما به ثبت نرسیدند در نتیجه فضای بسیار مستعدی هستند برای انتشار اخبار دروغ و کذب که یک نمونه آن اتفاقات اخیری است که علیه قوه قضاییه به سادگی شکل گرفته یا موارد متعدد دیگری که نمونه‌های آن در فضای مجازی به تعدد دیده می‌شود.

کارشناس فضای مجازی اظهار کرد: توییتر به دشمنان ملت ما در سال ۱۳۸۸ این امکان را داد تا ناآرامی‌های زیادی را در کشور شکل بدهند و هماهنگی ویژه‌ای بین عناصر منافقین به وجود آورده و آنها را به همفکرانشان متصل کرد و بستری برای انتشار اخبار کذب و تاثیرگذاری بر افکار و تشویش اذهان عمومی بود.

وی تاکید کرد: البته این اتفاق فقط در ایران نیفتاد و وزیر خارجه وقت آمریکا خانم کلینتون در کتاب خاطرات خود و مصاحبه تلویزیونی اقرار کرد که از طریق توییتر اغتشاشات ایران را مدیریت می‌کرده‌اند و مدعی است مدیر توییتر از بغداد اغتشاشات ایران را کنترل می‌کرده است و برای اینکه از مسائل ایران مطلع شود به بغداد رفته و با مدیر توییتر گفت‌وگو کرده است.

مؤمن‌نسب گفت: نباید به این فضا به‌عنوان تابلوی اعلانات و اتوماسیون اداری بها داده شود، زیرا در شرایط خیلی خاص از این فضا بار‌ها و بار‌ها علیه امنیت ملی ما استفاده شده و در حال حاضر نیز کسانی با اکانت جعلی یا مجهول به راحتی در اتهام‌پراکنی می‌کنند و اجازه می‌دهند دشمن امنیت و انسجام ملی را از طریق توییتر مورد هدف قرار دهد که باید جلوی آنها گرفته شود.

کارشناس فضای مجازی با اشاره به کارکرد تلگرام ادامه داد: تلگرام یک ابزار نفوذ اطلاعاتی به کشور است و به عنوان یک اسمارت اپلیشکین می‌تواند در شرایط مختلف افکار عمومی را به‌صورتی‌که می‌خواهد، حتی با استفاده از امکانات نرم‌افزاری تغییر دهد. می‌توان اینگونه گفت که تلگرام ابزار عمومی برای کنترل افکار عمومی و دیپلماسی است که از آن استفاده کردند.

مومن نسب با بیان اینکه تلگرام و توییتر هر 2 با جامعهٔ هدف مختلف ولی خطرناک هستند، متذکر شد: تلگرام می‌تواند گسل‌های اجتماعی را علیه کشور تحریک کند و با تأثیر اصناف مختلف، برای به هم زدن امنیت کشور کمک بگیرد و بر احساسات و عواطف مردم سوار شده، در شرایط مختلف مثل انتخابات بر روی این لایه یعنی کف جامعه و توده‌ها اثرگذاری داشته باشد و توییتر نیز با اثر بر روی نخبگان، آنها را به جهتی که می‌خواهد سوق می‌دهد و آنها را محدود و از هم جدا می‌کند و به این شکل، رأس که نخبگان هستند را از بدنه جدا می‌کند که این هدف را خیلی دقیق دشمن دارد دنبال می‌کند .

این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه نباید در زمینی مثل تویتتر، تلگرام، فیس بوک، واتس اپ و... عملیات کرد، ادامه داد: البته دستگاه‌های مسئول کشور نباید این زمین‌ها را رها کنند و برنامه داشته باشند.

وی ادامه داد: از تاریخ فیلترینگ تلگرام تا امروز، تارنماهای نمایش رتبه و ارزیابی اعتبار پیوسته سقوط بی‌وقفه تمام دامنه‌های تلگرام را در ایران و جهان نشان می‌دهد، به نحوی که میلیارد‌ها دلار کاهش اعتبار و حتی ورشکستگی تلگرام بر مبنای این آمار محرز است؛ اما یک پایگاه دیگر ارزیابی جایگاه پایگاه‌های اینترنتی (quantcast) نشان می‌دهد که بالاخره تلاش برخی مسئولان دولتی در احیای تلگرام نتیجه‌بخش هم بوده است.

این کارشناس فضای مجاری با بیان اینکه جلوگیری از سقوط تلگرام به جهت عدم جلوگیری از فعالیت فیلترشکن‌هایی مانند طلگرام (تلگرام طلایی) بوده است خاطرنشان کرد: تمام نسخه‌های رسمی و غیررسمی تلگرام اکنون از اپ‌استور‌های داخلی حذف شده و فضا به‌صورت انحصاری در اختیار شرکت توسعهٔ راهکار‌های سرزمین هوشمند قرار گرفته است تا با توسعه فیلترشکن‌های داخلی، کمپانی صهیونیستی تلگرام را از نابودی قطعی نجات دهد و به گمانه‌زنی‌ها مبنی‌بر تعلق این شرکت به برخی مسئولان داخلی دامن بزند.

وی ادامه داد: ناگفته پیداست تلاش‌ها برای بازگرداندن تلگرام همزمان با هدف یا نتیجهٔ ازبین رفتن استارتاپ‌های داخلی مانند سروش، گپ، بله، بیسفون و ایتا انجام می‌شود که باعث از بین رفتن هزاران فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم برای جوانان نخبهٔ ایرانی و در نتیجه افزایش بزهکاری و فرار مغز‌ها خواهد شد.

کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: اگر تنفس مصنوعی و کمک‌های داخلی نبود، یقیناً در همین مدت کوتاهِ پسافیلترینگ، هیچ‌اثری از تلگرام باقی نمانده بود و اگر نبود این قانون‌شکنی‌ها، آثار تحریم تلگرام توسط ایران می‌توانست باعث ترسِ باقی قانون‌شکنان از تنبیه شدن توسط ایران شده و به قانون‌پذیرشدن نرم‌افزار‌های خارجی کمک کند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: