"خیبرآنلاین" - جامعهی مدّاح یک کار بزرگی بر عهده دارد و آن عبارت است از مدیریّت شادی و عزای جامعه؛ شما در حقیقت شادیهای معنوی و عزاهای اساسی و قلبی و عمیق را مدیریّت میکنید، جهت میدهید، هدایت میکنید.
عبارت فوق توسط امام خامنهای عزیز در دیدار اخیر مداحان با ایشان مطرح شد.
اگر قرار باشد ستایشگران اهل بیت مدیریت شادی و عزای جامعه را برعهده داشته باشند، وظیفهی این قشر در اتفاقاتی مانند بیماری کرونا چیست؟!
آیا تعطیلی هیات و رهاکردن مردم به دامان آلوده و بیصاحب فضای مجازی به معنای مدیریت شادی و غم جامعه است؟
مگر قرار نیست هیات پناهگاه روح و روان و حتی جسم مردم باشد؟
بله؛ اگر هیات را صرفا مکانی برای سینه زدن بدانیم، تعطیلی آن در چنین مقطعی طبیعی است، اما اگر قرار است در هیات سبک زندگی اجتماعی مورد توجه قرار گیرد، اتفاقا در این بزنگاهها وظایف مهمتری بر دوش آنها قرار میگیرد.
مثلا:
اگر هیاتها، به فراخور ظرفیت و بضاعتی که دارند، در برنامههای خود توزیع اقلام پزشکی، ترویج مسائل بهداشتی، دعوت از پزشکان و سخنوران آشنا به مسائل مرتبط با دغدغههای مردم را بیافزایند، آیا در هدایت غم و شادی جامعه موثر نخواهند بود؟
آنچه که این روزها بیش از آسیب جسمانی رواج یافته، ناامنی فکری و روانی است و در این باره، توسل و روضه و بُکاء و بروز احساسات شاد و غمگینانه متناسب با مناسبتهای مذهبی میتواند کمک شایانی به افزایش ضریب روحی-روانی جامعه داشته باشد.
بنابراین، از تمامی هم لباسیهای عزیز متواضعانه درخواست دارم به جای عافیتطلبی یا مسئولیتگریزی و رهاکردن مردم به حال خود، به وظیفهی تاریخی هیاتها در مدیریت غم و شادی جامعه و جهت دهی و هدایت صحیح افکار در این برهه توجه کرده و با برپایی منظم جلسات، البته با رعایت دقیق مسائل بهداشت شخصی و اجتماعی، همچنان هیات را پناهگاه آحاد مختلف جامعه بدانیم و از این فرصت برای تعمیق اعتقادات دینی و ترویج شعائر اهل بیت استفاده نماییم.
التماس دعا

* میثم نادی
مداح اهل بیت(ع)