به‌روز شده در: ۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۱
گفت‌وگو
آیت الله العظمی علوی گرگانی: نسبت به مسایل فرهنگی اخیر نگرانیم
دیدار شورای سردبیری "خیبرآنلاین" با یک مرجع تقلید
صرف نشستن افراد در کنار رهبری، معیار انتخاب نیست
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با علی‌اصغر زارعی
ناگفته‌هایی از نحوه ورود آیت‌الله مهدوی‌کنی به خبرگان
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(2)
چه کسانی آیت‌الله مهدوی‌کنی را بایکوت خبری کردند؟
گفت‌وگوی‌ "خیبرآنلاین" با حجت‌الاسلام میرلوحی(1)
موضوعات شورا جهت رفع تکلیف مطرح می‎شود
عضو شورایعالی فضای مجازی در گفت‌وگو با "خیبرآنلاین"
آشنایی با یک خواننده جوان جبهه انقلاب
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با سید مهدی ضامنی
تاثیر دودهه زندگی در آمریکا بر ذهن ظریف
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق کوشکی(2)
سیاستمدار در تراز انقلاب‌ اسلامی نداریم
گفتگوی اختصاصی "خیبرآنلاین" با محمدصادق‌ کوشکی(1)
استراتژی حزب‌الله برای 4 سال پیش رو
گفت‌وگوی خواندنی "خیبرآنلاین" با حسین الله‌کرم
بزرگترین اشتباه سیاسی‌ عمرم رای به خاتمی بود
گفت‌وگوی "خیبرآنلاین" با مهدی کوچک‌زاده (2)
همین چهارچوب و همین قالب که از آن به عنوان نقشه راه رشد تولید غیرتورمی یاد می‌شد و در عین حال با چرخش‌های تحول آفرینی که در سند تحول تعریف شده و نظارت‌های دوره‌ای که دیوان محاسبات دارد به حق و کامل انجام می‌دهد که انحرافات را اندازه گیری می‌کند
"خیبرآنلاین" - ساسان شاه‌ویسی با اشاره به پیوستن ایران به سازمان شانگهای و اوراسیا و همچنین قرارداد تجاری ایران و پاکستان و اینکه آیا این قراردادها می‌توانند جای برجام را در اقتصاد بگیرند، بیان کرد: در وهله اول بخشی از ظرفیت‌هایی که ما نسبت به برجام انتظار داشتیم، این بود که می‌گفتیم با 3 نگاه مواجه هستیم؛ اگر برجام اصلا محقق نشود گویا به عبارتی شکست برجام وجود داشته باشد که تقریبا روابط سیاسی-اقتصادی ما با غرب در محاق قرار می‌گیرد.

به گزارش آنا، وی ادامه داد: رویکرد دیگر که اگر یک رویکرد نسبی وجود داشته باشد، وعده‌هایی که داده بودند یعنی یک بخشی از منابع ارزی ما آزاد شود و یک صادرات حداکثری هم براساس رفتاری که در گذشته بوده می‌تواند به وجود آید. اما در عین حال اگر آن حرف‌هایی که زده شده به قول آقای رئیسی آن چکی که صادر شده، آزاد شود که همه این اتفاقات بیفتد، به نظر می‌رسد ما در کنار روابط راهبردی که با نگاه چرخش آسیایی و نگاه به شرق داریم به وجود می‌آوریم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: همانطور که رئیس جمهور اشاره کردند، می‌توانیم این بستر را با غرب هم (از اروپا گرفته تا سایر کشورها) فراهم کنیم و می‌شود گفت که شاید ورود فناوری و در عین حال سرمایه یکی از خروجی‌های آن می‌تواند قرار گیرد، صرف نظر از اینکه اثرات کیفی و عوامل تاثیرگذار در بازار داخل و به تبع آن در بازار سرمایه و در بازار کار و در بازار‌های مالی می‌تواند اثر داشته باشد.

شاه‌ویسی اضافه کرد: به نظر من، در حال حاضر برجام در محاق است و کشور‌هایی که طرف مذاکره برجام بودند تمام سرمایه‌های خودشان را پشت مسئله اغتشاشات و افزایش سهم تحریم مبتنی بر اغتشاشات گذاشتند که نشان دهنده این است در کوتاه مدت بنا ندارند آن چیزی که متعهد بودند و آن چیزی که قریب به ۷ سال پیش امضا کرده بودند را به منصه ظهور برسانند.

وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد راهی که ما امروز به وجود آوردیم، سهمی که توانستیم تقریبا بیش از دو و نیم برابر نسبت به قبل از دولت سیزدهم در صادرات انرژی به وجود آوریم. همچنین افزایش سهمی که براساس همین رفتار سازی توانستیم در نرخ رشد اقتصادی به وجود آوریم و منابعی که داریم را بتوانیم برگردانیم و ناترازی‌ها را برطرف کنیم. رژیم ارزی خود را یک رژیم ارزی منضبط تر، مستحکم‌تر و قابل اتکاتری تعریف کنیم. بخاطر رفتار‌های بی پایه و اساس کشور‌های مقابل ماست.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد سناریو اصلی که بایستی حداقل تا پایان سال مفروض قرار گیرد و به طرف این برود که شاخص‌های اقتصادی سند بودجه ۱۴۰۱ را محقق کند تقریبا اقتصاد منهای برجام است.

شاه‌ویسی اظهار داشت: به نظر من، اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی حداقل تا پایان سال بایستی با همین مدل و با همین فرمان حرکت کند. شدت و ضعف‌های جنگ اوکراین در بازار ارزی و بازار‌های مالی ما تاثیر خاصی نگذاشت و چه بسا آن اتفاقات که ما انتظار داشتیم در تامین مواد اولیه و در هزینه نقل و انتقالات ارزی در هزینه‌های حمل و نقل بین المللی، در تخفیفات فروش صادراتی وارداتی، در فشاری که مثلا از طریق دولت بر سود شرکت‌ها بیاید همچنین در تامین آب و برق و گاز و آن زیرساخت‌های مورد نیاز برای تولید، اینکه ما طرح‌های توسعه خود را محقق نکنیم، نگذاشته است.

این استاد دانشگاه گفت: در حال حاضر بسیاری از طرح‌های نیمه تمام را کلید می‌زنیم یعنی داریم پشتیبانی می‌کنیم که آنها را به سهم حداکثری برسانیم و طرح‌های جدید را نیاوریم و نهایتا اینکه هزینه مالی در کنار قیمت گذاری دستوری در کنار یکسری از سازوکار‌هایی که می‌تواند اثرات کمی تاثیرگذار بر بازار را کاهش دهد نهایتا به این جمع بندی می‌رسیم که فکر می‌کنم همین چهارچوب و همین قالب که از آن به عنوان نقشه راه رشد تولید غیرتورمی یاد می‌شد و در عین حال با چرخش‌های تحول آفرینی که در سند تحول تعریف شده و نظارت‌های دوره‌ای که دیوان محاسبات دارد به حق و کامل انجام می‌دهد که انحرافات را اندازه گیری می‌کند.

شاه‌ویسی در پایان خاطرنشان کرد: آنچه که تحقق شده، را اعلام می‌کند و آنچه که محقق نشده، را تکلیف می‌کند و مجددا به دامنه دستگاه‌های اجرایی برمی گردد که آن را محقق کنند؛ آن اتفاقی که دارد می‌افتد در سند بودجه چیزی با عنوان برجام را پیش بینی نکرده و این نیست که اگر یک حسن نیتی به وجود آید یا فرصتی به وجود آید ما استقبال نکنیم. آنچه که در صحبت‌ها و دیدگاه وزیر امور خارجه و ریاست محترم جمهوری این است که ما از حسن نیت‌ها استقبال می‌کنیم، اما اگر این باشد که قرار شد دستگاه تولید و آن ارتقا فناوری را آن ظرفیتی را که باید برای اشتغال درست کنیم بستر‌هایی که برای حذف نابرابری‌ها و متعادل کردن دهک‌های بالایی و پایینی جامعه داریم به وجود می‌آوریم را بخواهیم به سیاست‌های برجامی معطل کنیم و آنچه که مسلم است به نظرم می‌رسد که تا پایان سال زیاد معطل به آن نیستیم و رویکردها، رویکرد مبتنی بر درون زا کردن اقتصاد و البته برون گرایی آن مبتنی بر افزایش زیر ساخت‌های داخلی است.
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۰
0
0
مثال ایجاد حسن نیت در طرف های غربی، مثال مردی است (...) که همسر جوانش را برای حسن نیت با مردی مجرد همبستر کند درحالیکه نه قواد است نه بی غیرت،اگر دومی شدنی باشد اولی هم شدنی است،هرچقدر دومی محال است اولی هم‌محال است،برجام را فراموش کنید دلار بازی را هم تمام کنید دو درصد سود سپرده ها را بیفزایید تا نرخ دلار نصف شود و چرخ های اقتصاد بتواند بچرخد،ارزان شدن دلار هیچ ربطی به برجام و تحریم ندارد،فقط به نرخ سود سپرده ها بستگی دارد،وعده آقای رئیسی گره نزدن برجام به معیشت مردم بود امیدواریم آقای رئیسی راه را برای مشایی ها باز نکند،اگر رئیسی مردم را ناامید کند گزینه مشایی روی میز است چه با نظام چه بی نظام،مشایی حتی به قیمت ساقط کردن نظام دلاری مصدقی انقلابی، مرگ بر امریکا مرگ بر منافق مرگ بر اسرائیل
مدیر پایگاه قسمت نقطه چین داخل پرانتز به جهت داشتن بار منفی ویرایش شد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۲
0
0
رییسی در سال قبل- چه با نظر خودش و چه با القائات مشاوران نفوذی- تلاش کرد با وعده نشدنی افزایش ۵۷ درصدی حقوق ها و سپس با شوک گرانی همه کالاها به اسم افزایش قیمت تنها ۴ قلم کالا (...) درست کند و (...) اما چون دانشگاهها مجازی بودند (...) در واقع تنها دانشجویان هستند که دشمنی ایدئولوژیک با اسلام و نظام دارند و بقیه اقشار عموما خواسته های مالی و اقتصادی دارند. برای همین رییسی به زور مانع مجازی شدن دانشگاهها است. به خصوص می خواهد دانشگاه شریف را مجددا باز کند تا مبادا (...) والله بالله تالله تا رییسی را افشا نکنید و تا به او کورکورانه اعتماد می کنید فتنه تمام نمی شود.
مدیر پایگاه قسمت های نقطه چین داخل پرانتز به جهت داشتن بار حقوقی ویرایش شد
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: